Sitevision CMS

Webbpubliceringsverktyget Sitevision används främst som CMS för offentlig sektor. Här beskrivs vad Sitevision är och hur det kan användas inom organisationen. Det finns många fördelar med verktyget som används av svenska kommuner, företag och myndigheter. Här får du också information om statistik kring Sitevision och hur nöjda de organisationer är som använder verktyget.

Läs Mer

Vad är Sitevision?

Sitevision är ett system för webbpublicering som används för webbplatser och intranät. Det utvecklades först av Senselogic, ett företag från Örebro som idag bytt namn till Sitevision. Webbpubliceringssystemet är uppbyggt så att den webbansvarige kan skapa en webbplats helt utan hjälp från utvecklare. Det är dock nödvändigt att förstå hur sidmallarna och modulerna fungerar. Bland myndigheter, kommuner och företag används Sitevision för externa webbplatser och CMS för intranät. Sitevision har funktionalitet särskilt utvecklad för offentlig verksamhet, samt hög digital tillgänglighet.

Fördelar med Sitevision som CMS

Det finns tydliga fördelar med Sitevision:

  • Fria uppdateringar samt svensk support. Du får tillgång till ett team som stöttar dig både under och efter lanseringen av din webbplats.
  • Intranät och CMS. Du kan använda samma plattform både för externwebben och intranätet, med stor frihet att välja det som passar bäst.
  • Användarvänlig. Sitevision har tidigare vunnit priset InUse UX Award för att det är så enkelt att använda.

Vanliga användare av Sitevision

Sitevision används av svenska myndigheter, företag och kommuner. Det är också ett omtyckt webbpubliceringssystem för transportbranschen, detaljhandel, retail, besöksnäring, branschlösningar, regioner och offentlig sektor. Bland de som valt Sitevision för sina intranät och webbplatser finns Försäkringskassan, Skatteverket och Havs- och vattenmyndigheten. Bland svenska kommuner är det 65 % som använder Sitevision. Enligt undersökningen ”Hur mår Sveriges intranät” från 2021 är de organisationer som använder Sitevision mer nöjda än de som valt Episerver och Sharepoint.